Google Adsense

måndag 22 december 2008

The Loyal

Detta är ett band som består av fyra stycken killar som alla bor i eller i närheten av Helsingborg. Alexander Carlsson, Marcus Carlsson, Rickard Bonde Truumeel och Sebastian Bonde Truumeel är namnet på medlemmarna i gruppen som alla har sysslat med musik sedan tonåren.

De har inget skivkontrakt men har blivit erbjudna av mindre bolag vilka de tackat nej till. De gör allt själva och väntar på ett bra erbjudande.

Då de håller på att spela in sin debutskiva Heart-Beats, som kommer att släppas i början av 2009, hinner de inte med några live framträdande.

Tidigare i år klev de in i Parkstudion för att påbörja inspelningen av deras skiva och anledningen till just denna studio är att The Loyal vill fånga det tunga bassoundet och det speciella trumsoundet som gruppen Kent har. Var är bättre än i Kents egen studio där de även fick hjälp av deras producent Stefan Boman.

De fick tips och idéer i producent tänkandet vilket gjort att deras låtar lyfts en nivå. Resultatet från Parkstudion blev de riktigt nöjda med då de känner att de hittat rätt man och rätt studio. De fick också med sig ett tungt och snyggt sound i trummor och bas att jobba vidare med i deras egen studio.

Tillbaka i Skåne byggde de vidare låtarna med synth, gitarr och sång. Tanken har hela tiden varit att göra en dansant och rockig platta som speglar The Loyal’s vackra och melankoliska stora melodier. Nu i slutstadiet och inför slutmixningen, som också kommer att göras av Stefan Boman i Parkstudion, känns det som att dem har kommit riktigt nära ursprungsidèn och de är väldigt nöjda. Dem tycker att detta är det bästa de gjort.

Länk:
MySpace

Inga kommentarer: